Ppf folie

 

 

 

 

 

PP film is een coatingsysteem op waterbasis dat bestaat uit een vloeibare katalysator op basis van urethaan en een complexe voorganger, die een bouwgrondverf is.

Lakbeschermingsfolie is een betrekkelijk nieuwe technologie, die in het begin van de jaren negentig in Europa en Noord-Amerika werd geïntroduceerd. Wanneer de folie op het exterieur van een auto wordt aangebracht, creëert hij een transparante, beschermende barrière tussen de carrosserie van de auto en de buitenwereld. Zelfs na jaren intensief gebruik ziet de Paint Protection Film er nog steeds nieuw en intact uit.

PPF is niet aan het roesten

Aangezien de lak door de folie wordt beschermd, kunt u erop vertrouwen dat hij niet zal roesten. Sommige folies kunnen een lichte blauwachtige tint hebben wanneer ze in direct zonlicht worden bekeken. Dit is slechts een klein probleem, vooral omdat de PPF-technologie zo goed is ontwikkeld dat de folie vrijwel onderhoudsvrij is.

De Technologie

Wetenschappers hebben onderzoek gedaan naar lakbescherming via folie op metalen, meestal staal, maar het kan ook worden aangebracht op aluminium, roestvrij staal en zelfs glasvezel. De technologie is zo succesvol dat de meeste fabrikanten aanbieden de folie op hun voertuigen aan te brengen indien deze aan specifieke veiligheidscriteria voldoen.

PPF is relatief goedkoop in vergelijking met roestwerende maatregelen omdat de verfbeschermingsfolie voor minder dan $300 kan worden geïnstalleerd.

PPF is relatief moeilijk te installeren op de voertuigen van vandaag. De belangrijkste stap bij de installatie van PPF is het verwijderen van de oude lakbeschermingsfolie. Dit moet worden gedaan door opgeleid personeel dat het materiaal kent.

De nieuwe technologie

Begin jaren negentig introduceerden autofabrikanten het begrip “Endurance”. Dit concept hield in dat de blanke laklaag op buitenoppervlakken werd versterkt om bestand te zijn tegen spaanders, barsten en ander vuil veroorzaakt door weersinvloeden, verbleking en menselijk handelen.

In 1994 was de Ford Explorer de eerste SUV van Amerikaanse makelij met Endurance lakbeschermingsfolie. De Explorer, Explorer Sierra en Expedition zijn de enige in Amerika geproduceerde voertuigen met de Endurance-technologie. Ford volgde de eerste Explorer op met de Explorer Sport in 1996. De nieuwe versie van de Sport introduceerde de mogelijkheid om weerstand te bieden tegen rondvliegend wegpuin, wat een belangrijk probleem van de Explorer bleek te zijn.

PPG Industries bracht in 2001 de AutoGloss lakbeschermingsfolie op de markt. De film bestaat uit een thermoplastisch, op urethaan gebaseerd lakafdichtingsmiddel. De gepatenteerde eigenschap van de AutoGloss is zijn vermogen om het lakoppervlak te beschermen zonder vocht of oplosmiddelresten weg te drijven.

Rond dezelfde tijd bracht Rustoleum ook een andere variant van de lakbeschermingsfilm uit, de Rideseat. Het bedrijf beweert de eerste lakverzegeling te hebben gecreëerd en op de markt gebracht die specifiek gericht is op liefhebbers van het buitenleven. Het product is specifiek voor liefhebbers van het buitenleven die veel tijd doorbrengen in hun voertuigen en auto’s. De onderneming bracht vervolgens nog twee andere producten op de markt – Rain-X en Seek Comfort.

PPG heeft verklaard van plan te zijn zes bijkomende producten uit te brengen die gericht zijn op verschillende aspecten van roestbescherming. Met productvariatie op basis van feedback van consumenten en marktonderzoek zal PPG Industries waarschijnlijk nog jarenlang een leidende rol spelen op het gebied van lakbeschermingsfolie.

lees meer:

Anti steenslag folie (new)

Auto wrappen Amsterdam