Water tank niveau controles

Caravan onderhoud

 

 

 

 

 

 

Water tank niveau controles

Het laatste wat we controleren is het waterpeil in uw watertank. U moet er altijd zeker van zijn dat de watertank altijd vol is. Elk waterstation moet u kraanwater kunnen leveren. Ze moeten ook kannen aanbieden of de leidingwatertank zelf afnemen. Probeer geen water van verschillende grootte te mengen, want dat kan een aanwijzing zijn voor een ernstig probleem.

De accu en het elektrisch systeem

In bijna elke camper zit een accu. U moet hem elke dag onderzoeken, of hij wordt opgeladen, hoeveel krijg ik en of de kabels verroest zijn, in dat geval raden wij u aan deze kabels te vervangen. De leeftijd van de accu is de hoogste indicator, want die varieert. Ook al bent u zich bewust van de levensduur van de batterij, op het moment dat u merkt dat de batterij achteruitgaat moet u hem onmiddellijk vervangen.

Het antivriesniveau is een ander ding dat we inspecteren. Het antivriesniveau moet in staat zijn om bevriezing van het water in de winter te voorkomen. Onze antivries houdt het water in uw radiator weg van bevriezing. Wanneer u er zeker van bent dat het waterpeil perfect is om de volledige accu in de winter te bedekken, moet u het goed afdekken met een plastic hoes.

Hoe zit het met de motor?

We controleren regelmatig de smering van de motor. De motor moet elke dag gesmeerd worden. In feite testen we hem elke keer als u de camper start en nadat u klaar bent. Er mogen geen lekken zijn en het oliepeil is goed. Om de beste motor te krijgen, moet u het schema volgen dat door de auto zelf wordt aanbevolen.

Gewichten en banden

We controleren altijd de conditie van de banden. Ze moeten in goede staat zijn en overmatige slijtage moet worden voorkomen. Overtollig gewicht in het voertuig moet worden gedragen door zware voorwerpen achter de banden te plaatsen. De gewichten kunnen de banden beschadigen en het rammelen veroorzaken. Het rammelen neemt toe naarmate de banden versleten raken.

Inspectie van de remmen

Het remsysteem is het belangrijkste onderdeel van elk voertuig. Het is uitgerust met de nodige remmen om botsingen te voorkomen. Er mogen geen lekken zijn en de remcilinders moeten gezond zijn. Telkens wanneer de xenonverlichting brandt, moet het ABS-systeem in het voertuig worden getest. Xenonlichten worden gebruikt om het zicht te verbeteren en wanneer het voertuig stopt, knipperen de xenonlichten snel om de bestuurder te tonen dat de remmen zijn geactiveerd. Deze test moet worden uitgevoerd wanneer het voertuig volledig stilstaat. Kijk bij het uitvoeren van een reminspectie ook naar de werking van de Handrem. De werking van de handrem moet soepel en consistent zijn. Hij mag niet te metaalachtig zijn, want dat veroorzaakt een rammelaar. Over het algemeen moet de werking soepel en consistent zijn.

U moet ook de werking in de vierwiel aangedreven voertuigen inspecteren. Deze typen voertuigen hebben meer innerlijke kenmerken. Concentreer u bij het controleren van de werking van tweewiel aangedreven en vierwiel aangedreven voertuigen op het Hans-mechanisme. Observeer hoe het voertuig stuurt. Wanneer u het voertuig tot stilstand brengt, zet u de stabiliteitscontroleknop op zijn plaats en trekt u de parkeerrem aan. Vergelijk de trekkracht. Hoe meer een voertuig stuurt, hoe sneller het tot stilstand komt. Als de auto meer trekt dan het gewicht van de persoon, moet de auto een onderhoudsbeurt krijgen.

De weg en de weersomstandigheden

De weersomstandigheden hebben ook invloed op de prestaties van een voertuig. Dus, moet u de weg te inspecteren tijdens de storm, regen, mistige en besneeuwde weersomstandigheden. Als u in het noorden woont, moet u de wegen in de winter inspecteren. De eerste dag dat het regent, moet u alle sneeuw en ijs van de ruiten, motorkap en kofferbak verwijderen.

U moet ook de voorruit en de spiegels inspecteren. Beschadigde glazen moeten worden gerepareerd. Elke ruit moet worden vervangen om een helder zicht te garanderen. Om een voorruit te repareren, moet u de oude ruit volledig verwijderen. Als een voorruit gebarsten is, moet u hem misschien vervangen. U kunt een schuurpapier gebruiken om het gedeelte dat nog aan het glas vastzit te verwijderen. Koop vervolgens een nieuwe voorruit.

Inspectie van de versnellingsbak

De versnellingsbak is bevestigd aan de transmissie-eenheid. U moet het model van uw voertuig kennen. Bijvoorbeeld, Audi A4. A4 heeft een 2.4 liter motor en wordt beschouwd als een sportwagen. In het geval dat u de aankoop van een voertuig voor een gezin, dan moet u weten de versnelling behoeften van uw voertuig, zoals hoeveel cilinders zijn in de motor. Zoals Audi A4, zijn er verschillende modellen en opties beschikbaar; je hoeft alleen maar om het model en het jaar weten. Dan, verwijder de kap en verwijder het embleem. Dan kunt u de motor zien. De motor is bevestigd aan een ketting. U moet de versnellingsbak te inspecteren op tekenen van natheid, zodat de werking van het voertuig kan beïnvloeden. Dan, draai de motor. Het blok mag geen lawaai maken en moet een zacht spinnen produceren

lees meer: