Hoe weet ik dat mijn auto wordt vastgehouden

Voordat een auto naar de Verenigde Staten kan worden geëxporteerd, moet hij door de RDW-ambtenaren worden vrijgegeven. Dit is om te voorkomen dat het voertuig langer in de haven blijft staan dan dat het naar de Verenigde Staten is verscheept. Volgens de voorschriften moet het voertuig 10 dagen worden vrijgegeven en moet het bedrijf (dat kunt u zijn) het voertuig zijn kentekenpapieren afgeven. uitvoervergunning Soms moet een buitenlander die geen woonplaats in de Verenigde Staten heeft, een vergunning krijgen voordat hij de auto laat gaan. Als de auto niet in de Verenigde Staten is geboren, moet hij worden geregistreerd voordat hij wordt uitgevoerd. Registratie betekent dat het nu een stuk van ons nationaal patrimonium is.

De hierboven genoemde termijn van 10 dagen heeft betrekking op de dag waarop het voertuig door de RDW-ambtenaren wordt vrijgegeven. Als het voertuig nog eens 10 dagen langer wordt vastgehouden, moet de vergoeding worden verdubbeld. Als het voertuig bijvoorbeeld zeven dagen is vastgehouden, moet in totaal tien dagen aan de Verenigde Staten worden gegeven. Het voertuig moet worden vrijgegeven in de haven van de eerste Amerikaanse stad – New York is bij voorbeeld de eerste keuze. Indien u het voertuig in transit heeft en het wordt langer dan zeven dagen in een ander land vastgehouden, moet u het voertuig extra tijd geven vanaf het punt waar het wordt opgehaald in elke stad die het passeert.

Indien het voertuig bijvoorbeeld zeven dagen in de haven wordt vastgehouden, moet u het voertuig tien dagen extra geven vanaf de ophaaldatum in elke stad die het passeert. Als het voertuig tien dagen in een ander land wordt vastgehouden, moet u het voertuig maximaal 15 dagen geven vanaf de ophaaldatum. De douane van het land waar het voertuig wordt vastgehouden, heeft het recht om de vasthouding in de haven met 30 dagen te verlengen.

In ieder geval geldt een standaard wachttijd: het voertuig wordt vastgehouden tot het klaar is om te worden verscheept. De kosten die in rekening kunnen worden gebracht, zijn onder meer een handelaarsvergoeding en een factuur van Delta Freight met de betalingsvoorwaarden, inclusief kosten. De vracht is gratis en dekt gewoonlijk de verzekeringskosten. Als de auto in de haven wordt vastgehouden, zijn er een zeewaardetarief en een contingency fee voor het geval de auto naar de Verenigde Staten moet worden geïmporteerd.

Hoe weet ik dat mijn auto wordt vastgehouden?

Elke auto doorloopt een door het bedrijf goedgekeurd traject waarbij de kilometerstand wordt bijgehouden en bovendien alle belangrijke systemen en onderdelen van de auto. De staat van de auto en de toegewezen locatie in de VS worden ingevoerd in het Global Positioning System (GPS). Deze informatie wordt ook bijgehouden in een databank die online kan worden geraadpleegd via aanbieders zoals Geotag, abonneer je voor $10/maand op een suite van GPS-gegevensformaten en krijg onmiddellijk kaarten, routebeschrijvingen en routebeschrijvingen voor haltes. Als alternatief kunt u offline kaarten of downloadbare kaarten gebruiken. De geschatte tijd van aankomst (ETA) wordt ook genoteerd op het GPS-programma, de datum en tijd waarop het voertuig op zijn bestemming zal aankomen. Deze informatie kan worden gebruikt om het voertuig uit een buitenlandse haven te laten ophalen wanneer het de Amerikaanse haven bereikt.

Is mijn voertuig verzekerd?

Dat hangt ervan af. Als u een voertuig uit de Verenigde Staten exporteert, is uw voertuig verzekerd bij het Office of Foreign Asset Control, een afdeling van het ministerie van Financiën. Als u een voertuig uit Canada exporteert en het niet verzekerd is, moet u contact opnemen met uw verzekeringsagent in een van beide landen voor meer informatie over hun aansprakelijkheidsbeleid.

Ik wil een bericht naar mijn klanten sturen. Wat moet ik zeggen?

Aangezien alle exporttransacties in principe door de internationale overheid worden gevolgd en gecontroleerd (ook de goederen van uw klant), moet u ervoor zorgen dat het exportproces duidelijk wordt gedocumenteerd. Schrijf, indien mogelijk, een zakelijke brief met een gedetailleerde beschrijving van de relatie tussen de partijen, eventuele eerdere of huidige internationale handelsovereenkomsten, het doel van de transactie, de aard van de goederen en hoe ze zullen worden gebruikt (d.w.z. testen, logistiek, enz.)

Documenteer de transactie met beide partijen

Elke partij moet een exemplaar van het document ondertekenen. Voeg ook details toe zoals voorwaarden en bepalingen, data en geschatte leveringsdata en contactgegevens. Vermeld de relatie van de partij tot het bedrijf (bv. zakelijk of klant-professional) en haar rol (d.w.z. wat is haar doel?) in de transactie.

Hoe dien ik een aanvraag voor een uitvoervergunning in?

U kunt dit altijd telefonisch doen. Als u geen afspraak kunt maken, stuurt u een e-mail met een beschrijving van de procedure die u hebt voltooid naar de bedrijfsaccount die u bij de exportagenten in beide landen hebt aangemaakt. Zie de onderstaande links voor meer informatie over de procedure voor het aanvragen van een vergunning.