Hoe beschermt u uw auto

auto onderhoud

 

Intense zonnestralen en de constante dreiging van steenslagschade kunnen uw lak snel en onbeschermd doen slijten. Zelfs de UV-stralen van de zon veroorzaken genoeg schade om uw lak te doen verbleken, dus wees er zeker van dat elke coating die u aanbrengt op het juiste niveau wordt aangebracht, zodat u uw auto in de toekomst niet opnieuw hoeft te spuiten.

Het beschermen van uw auto tegen steenslagschade hoeft geen probleem te zijn; als u een op maat gemaakte auto-afdekking koopt dan zal deze worden geleverd met een verscheidenheid aan beschermende toevoegingen, deze zijn filmlaminaat of drie lagen plasticChemisch en fysisch stabiel, maar toch absorbeerbaar.

Steenslagschade op uw lak lijkt misschien een doe-het-zelf klus, maar dat is het niet. Het hebben van uw auto beschermd door een kwaliteit auto cover betekent dat de schade hef wordt gelift van onder uw auto, en veel van de schade wordt gelift van onder het lakwerk waar het niet zou zijn geabsorbeerd in de eerste plaats.

Sommigen raden aan een verf- of stickerverwijderingsproduct te gebruiken om de krassen te verwijderen; dit is een meesterwerk van de verwijderingskunde! Nog beter, gebruik een schademiddel spray – zoveel als je kunt – om de kras of ding te behandelen. Na enkele uren zullen de krassen zacht zijn, en niet het omvangrijke vervelende werk van het schuren vereisen. Gebruik dan drukgevoelige polijstpasta om het krasvrije en herstelde gebied te polijsten, terwijl u de accenten en randen polijst. Hoewel het geen afwerking is als ‘hoe’ wax aan te brengen — minder geluk daar — is wax nog steeds toepasbaar, vooral op de koplampen en de motorkap.

Schade door steenslag en het automatische karakter ervan kan niet worden hersteld; het moet volledig worden geƫlimineerd om volledig te worden hersteld. Het verwijderen ervan, zelfs met de hulp van ofhetics, is een technische klus; en wat uw krassen betreft; realistisch gezien, zullen ze nooit zo erg zijn als ze eruit zien.

steenslag is niet altijd in de beste staat; beschouw het als een permanente beschadiging en je zult hem nooit meer kunnen doorverkopen. Of u nu toegang heeft tot een mobiele auto afwerkingsdienst of niet, gebruik maken van hun technische expertise zal altijd gewaardeerd worden!