Hoe bereid je je voor op een motorrij-instructeur?

Beginnen met motorrijden | [PAS OP: Verslavings - alarm!] | 2022

Het CBR is verplicht, maar er zijn bepaalde kenmerken die niet verplicht zijn. U kunt slagen voor het praktijkexamen als u 18 jaar of ouder bent. Een voorlopig motorrijbewijs van klasse A is ook acceptabel.

Om tijd te besparen kijk je voordat je je praktijkexamen aanvraagt ​​eerst naar de vele mogelijkheden van het motorrijbewijs. Dit zal u helpen om meer tijd te besparen bij tests en uiteindelijk geld te besparen, doordat u geen tijd vrij hoeft te nemen van uw werk. U moet ook rekening houden met de prijs van de test, voordat u deze doet. Een eerlijke prijs kan u alle stress besparen, die uiteindelijk uw leven kan redden door legaal te kunnen rijden. Een rij-instructeur, ook al moet je hem betalen voor zijn diensten, kan worden beschouwd als een van de beste manieren om een ​​proefrit te maken. Je moet er altijd voor zorgen dat de school waar je naar toe gaat niet voor niets nationaal erkend is.

De grootte van de rijlessen is ook een andere belangrijke overweging. Veel mensen kijken naar de grootte van de klas bij het selecteren van een rijinstructeur. Dit is een vergissing als de instructeur ervaren is en weet hoe hij grote voertuigen, zoals vrachtwagens en auto's, moet aanleren. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je instructeur met je voertuig om kan gaan, zodat je het meeste uit je lessen haalt. Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat uw instructeur een gecertificeerde rij-instructeur is. Wil je echter liever zelfstandig leren autorijden, zonder begeleiding van een gediplomeerde rijinstructeur, dan kan dat nog steeds. Je moet over de relevante documenten beschikken en ervoor zorgen dat de instructeur betrouwbaar is. Check het re-2020 van de rijinstructeur en zorg dat hij of zij goed is ingeschreven.

Je rijinstructeur moet de verkeersregels kennen en je deze veilig kunnen uitleggen. Naast kennis van de verkeersregels, moet je instructeur je verschillende technieken voor parallel parkeren, op- en afritten, tekenen, parallelle borden, enzovoort kunnen laten zien.

Je instructeur moet een flink aantal internationale en lokale rijexamens op zijn of haar riem hebben. Je zou zelfs je instructeur kunnen vragen om je te leren rijden op de snelweg.

Zorg ervoor dat uw instructeur geen banden heeft met instanties die vereisen dat hun chauffeurs een licentie hebben. (Dit betekent niet dat ze per se autorijlessen vragen, maar dat ze goed thuis zijn in rijrichtlijnen en de verkeersregels.)

Zorg ervoor dat je instructeur fysiek fit is en je goed kan voorbereiden op de rijlessen.

Je instructeur moet in staat zijn om je schema te identificeren en aan te passen, en moet ook kunnen passen bij je leer- en trainingspatroon.

Je instructeurs moeten hun lessen kunnen aanpassen aan je fysieke conditie. Er zijn bepaalde rijhelmen die comfortabeler zijn voor ons hoofd dan andere.

Uw voertuig moet in goede staat verkeren en rijden zoals het in jaren is geweest.

Je instructeur moet de mogelijkheid hebben om constructieve feedback te geven over je rijstijl.

Hij of zij moet u op uw eigen verzoek kunnen helpen bij het behalen van een rijbewijs.

In staat zijn om gemakkelijk leerling een auto naar keuze te besturen.

In verschillende weersomstandigheden en met verschillende snelheden kunnen rijden.