Dingen die je moet weten voor je naar de bank gaat

Delft Taxi

Of u nu een taxi wilt lenen of er een moet huren, er zijn een aantal dingen die u moet weten voordat u op de bank stapt.

Taxibedrijven

De overgrote meerderheid beschikt nu over vrachtwagens met dubbele besturing en is volledig uitgerust om elke situatie aan te kunnen, elke dag opnieuw. Zorg ervoor dat de taxibedrijven in uw omgeving ofwel volledig verzekerd of contractueel aansprakelijk zijn en hun eigen volledig onderhouden wagenpark hebben. Zoek iemand die u hun bewijs van verzekering kan tonen. Taxi’s die voortdurend op de weg zijn en geen eigen voertuigen ter beschikking hebben, zijn het niet waard om te gebruiken, om voor de hand liggende redenen. Als je ze niet graag gebruikt, zoek dan iemand anders. Vrachtwagens met dubbele bediening zijn noodzakelijk bij een noodgeval zoals een ongeval of een situatie van geluidsoverlast. Zij kunnen u in deze situaties een veel snellere service bieden. Ze hebben ook de neiging veel minder te kosten als u ze aanschaft.

Wagen- en taxibedrijven

Het is de moeite waard om je hele taxivloot om te keren en een ongeluk aan jouw kant te verhelpen. Dit is vooral waardevol wanneer je te laat loopt, en alleen de twee taxi’s beschikbaar hebt. Details zijn uw schaarste, en urovers verdienen bijstandctions bij het inhuren van de dienst. Vraag de chauffeurs een axoxide capsule is bijgesloten met uw gehuurde voertuig. In het ongelukkige geval van een ongeval, plaats altijd een middelgroot noodsignaal van “snelle reactie” op uw voertuig en drijf twee gele waarschuwingsdriehoeken een lengte uit elkaar, één aan elke kant van de open ruimte tussen de voertuigen. Blijf uit de buurt van het overige verkeer wanneer dit van essentieel belang is voor uw veiligheid. Het is raadzaam om te wachten tot het verkeer is doorgebroken alvorens uit te wijken, en om de alarmlichten van uw voertuigen aan te laten als het overige verkeer druk is.

Chauffeurs

Beschonken bestuurders zijn illegaal en gevaarlijk. Het is uiterst riskant en onverantwoordelijk voor wie dan ook om te rijden onder invloed van alcohol. De tonede golven zijn een meter lang en een dronken bestuurder zonder elementaire rijvaardigheden en mechanische kennis kan niet verwachten op tijd te stoppen als een auto snel genoeg uit een uitrit trekt.

Bestuurders, vooral jonge mannelijke bestuurders, moeten worden herinnerd aan de basisbeginselen van defensief en veilig rijden.

Motorrijder

Pas op voor motorrijders bij rotondes en verkeerslichten, vooral op drukke wegen. Motorrijders rijden met hoge snelheid het verkeer op en af, vooral in de versnellingen, zodat langzamer rijdende motorrijders evenveel kans maken als bussen of vrachtwagens. Het is begrijpelijk dat de vervoersautoriteiten terughoudend zijn om de tweewielers eerder op de weg te zetten dan met de inwerkingtreding van de rijbewijzenwet in 1999. Maar zolang de gemiddelde automobilist niet dezelfde wettelijke bescherming geniet als een houder van een volledig rijbewijs, is de huidige praktijk dat motorrijders geen wettelijke bescherming genieten zolang hun rijbewijs niet is ingetrokken.